Yeni ehliyet almış sürücüler, deneyimsizlikleri nedeniyle daha fazla kaza riskine giriyor. Son yıllarda ehliyet alma yaşı düşerken, ehliyet sahibi olma oranı hızla artmaktadır. Ancak, gençler de herkes kadar dikkatli ve güvenli bir şekilde araba kullanabilir. Belli kurallara ve güvenlik ilkelerine uydukları sürece araç kullanmak hiç zorlayıcı değildir. Tabii ki, öncelikle durumları ve genel trafik hakkında gerçekçi ve faydalı bilgiler edinmelidirler.
Her şeyden önce yola ilk çıkan siz değilsiniz. Gerekli eğitimi aldıktan sonra herkes gibi araba kullanabilirsiniz. Bol bol pratik yaparak ve ders çıkarmayı öğrenerek korkularınızın üstesinden gelebilir ve özgüveninizi artırabilirsiniz. Araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak çeşitli araçlarla pratiklik kazanabilirsiniz.
Aile üyeleri ve tez canlı olan kişiler ile trafiğe çıkmak heyecanınızı artıracaktır. Bunun yerine iyi bir direksiyon hocasından direksiyon dersi alabilirsiniz.
Araç kullanırken kendinizi daha güvende hissetmenin tek yolu; kısa mesafelerde yürüyor olsanız bile emniyet kemerinizi takmanızdır. Emniyet kemeri takarken kendinizi daha güvende hisseder ve daha rahat araç kullanırsınız.
Kullandığınız aracı bilmeden güvenle kullanamazsınız. Motor gücü, ağırlık, taşıma kapasitesi, fren mesafesi ve bakım koşulları gibi önemli konulara dikkat edilmelidir. Bunlar dikkate alınmadan trafikte olmak kaza olasılığını önemli ölçüde artırır.
Arabaya ilk bindiğinizde yapmak gerekenler gözden kaçırmamalıdır. Önce koltuk ayarlanmalıdır. Boy ve kol uzunluğu gibi değişkenler, ergonomik konfor ve sürüş güvenliği için koltuğu kendiniz ayarlamanızı gerektirir. Aracın aynaları ayarlanmalıdır. Tıpkı koltuklar gibi aynaların da her sürücü için farklı ayarlanması gerekiyor. Aynalar ve yan aynaları dikkatlice ayarlanmalıdır. Emniyet kemeri mutlaka takılmalıdır. Pazara iki blok ötede veya şehir dışında gitmeniz önemli değil. Sürüş sırasında emniyet kemeri takmak çok önemlidir. Aracı çalıştırmadan önce vitesin boşta olduğundan emin olunmalıdır. Birinci veya geri viteste çalıştırırsanız, araba ileri veya geri sıçrayacaktır. Park halindeki diğer araçlara ve hatta yayalara bile zarar verebilirsiniz. Debriyaj pedalına tam olarak basmadan vites kolu hareket ettirilmemelidir.
Şeritte kalmamanız ve gereksiz şerit değişikliklerinden kaçınmanız sizi sık sık trafik kazalarından koruyacaktır. Sinyaller, gerçekleştirmek üzere olduğunuz eylemler ve eylemler hakkında diğer sürücüleri bilgilendirmek için kullanılır. Diğer sürücüler hareketlerinizi yeterince uzun süre anladıktan sonra buna göre ayarlama yapabilirler. Bu nedenle, hareket etmeye başlamadan en az birkaç saniye önce sinyal vermeniz gerektiğini unutmayın. Kolu kaldırırsanız sağa, düşürürseniz sola dönersiniz. Sinyal kolunu düzeltmeye çalışmayın, kendi kendine düzelecektir.
Kırmızıda dur, sarıda hazırlan ve yeşilde ilerle! Trafik ışıklarının doğru kullanımı trafik kurallarına uymak için son derece önemlidir. Kırmızı ışık yandığı görüldüğünde hızlanmak yerine yavaşlamak büyük önem taşımaktadır.
8 Aralık 2024
30 Kasım 2024
25 Kasım 2024
1988 yılında Ayder Turizm adıyla şahıs şirketi olarak kurulan firmamız; siz değerli müşterilerine daha profesyonel hizmet verebilmek için, 1990 yılında “Ayder Turizm Tic. Ltd. Şti.”ni kurarak ilk kurumsallaşma hamlesini yapmıştır. Bugün araçlarını araç takip sistemi ile 24 saat izleyen Ayder Taşımacılık, günden güne büyüyen ve atılımlar yapan bir şirket olarak, personel taşımacılığının yanı sıra öğrenci taşımacılığı, turizm amaçlı taşımacılık, VIP transferler ve Operasyonel Filo Kiralama ve Rent A Car hizmeti ile kalitesini sürekli geliştirerek taşımacılık sektörünün standartlarını belirlemeye devam etmektedir.
Devamı